Egberdina zeilen 2

VOC zeiltocht

VOC duyfken3Onder de indruk van De Egberdina? Dat kan, want zij is een bijzonder zeilschip met een rijke historie. Maar nog indrukwekkender zijn haar voorgangers uit de 17e eeuw. Het is dan ook echt de moeite waard om een zeiltocht naar de replica van het VOC-schip De Batavia in Lelystad te maken. En uiteraard een bezoek aan de enige nog zeilende VOC-Replica: de 'Halve Maen' in Hoorn.

Programma VOC zeiltocht Egberdina

VOC batavia's Morgens rond 9 uur wordt u aan boord ontvangen met koffie,  thee en Westfriese krentenmik. Na een korte kennismaking met schip en bemanning worden de zeilen gehesen; koers op Lelystad. Onderweg geniet u van een heerlijke lunch. Daarna wordt aan de Bataviawerf afgemeerd, waar de replica van de 'Batavia', een driemast koopvaarder die oorspronkelijk in 1628 werd gebouwd, is te bezichtigen. Onder leiding van een gids krijgt u een rondleiding over het schip'.

Na de rondleiding gaan we weer aan boord en kan er met een drankje, wat zoutjes en een borrelhapje genoten worden van de terugtocht. Rond 17.00 uur meert de 'Egberdina' weer af in Hoorn, onder de Hoofdtoren, waarna we lopend de 'Halve Maen' gaan bezoeken.

Monumentaal zeilen naar 'n rijk verleden

VOC zeiltocht

Duur: van 09.00 uur tot ± 18.00 uur

Catering:

  • Ontvangst met koffie, thee en krentenmik
  • Eenvoudige lunch: soep met belegde broodjes, koffie, thee en melk
  • Eenvoudige borrelhapjes en gemengde nootjes
  • Alle drankjes behalve buitenlands gedistilleerd
Prijs: € 105,00 persoon voor groepen van 25 tot 35 personen
(incl entree Batavia)

VOC luxe zeiltocht

Duur: van 9.00 tot ± 18.00 uur

Catering:

  • Ontvangst met koffie en gebak
  • Uitgebreide vis- en vleeslunch: riante visschotel met zalmsalade en diverse soorten vis, o.a. makreel, zalm en haring. Daarnaast verschillende fijne vleeswaren, jonge en oude kaas, diverse broodsoorten waaronder pesto-brood en focaccia.
  • Luxe borrelhapjes: roomboterzoutjes en gemengde nootjes
  • Alle drankjes behalve buitenlands gedistilleerd.
Prijs: € 115,00 persoon voor groepen van 25 tot 35 personen
(incl. entree Batavia en Halve Maen)

Bovenstaande prijzen zijn inclusief alles, er zijn geen bijkomende kosten