Egberdina zeilen 2

Individuele zeiltochten

Meestal verhuren we de 'Egberdina' aan grotere groepen, maar we hebben ook tochten voor individuele inschrijving. Kom alleen, met je vriend of vriendin of met een klein groepje, en vaar mee op de 'Egberdina' voor een schitterende belevenis. Wil je op de hoogte blijven van deze tochten, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Naar de Marker Wadden op zondag 16 september

Op 8 september werden de Marker Wadden officiëel geopend. De Egberdina ze bezoeken op zondag 16 september. Als je de ontwikkeling van dit gebied wilt meemaken dan is dit je kans: zeil er heen met de 'Egberdina'.

mark

 In het Markermeer wordt sinds vorig voorjaar een serie eilanden aangelegd om plaats te maken voor vissen en vogels. Dit enorme project van Natuurmonumenten heet de Marker Wadden. Het eerste van de vijf eilanden is nu gereed en kan bezocht worden. Je kan er een rondwandeling maken, waarbij je de weidsheid kunt ervaren van het splinternieuwe eiland. Het is volop bezig uit te groeien tot natuurgebied. De schipper is bioloog en kan je meer vertellen over de ecologie van het Markermeer en de Marker Wadden.

Programma:

11:00 uur Welkom aan bood van de ‚Egberdina’ in Hoorn, met koffie en Westfriese krentenmik. Na een korte kennismaking met schip en bemanning volgt een korte inleiding over de Marker Wadden door schipper en bioloog Wouter van Dusseldorp.

Rond half één serveren we een lekkere lunch aan boord, nog onder het zeilen. Hierna bezoeken we het eiland, waar je een flinke rondwandeling kunt maken. Er is ook een informatie stand van Natuurmonumenten. We zullen circa anderhalf uur op het eiland zijn.

Rond 17:00 uur meren we weer af in de haven van Hoorn, onder de „Scheepsjongens van Bontekoe”. Als de wind tegen zit kan het een half uurtje later worden.


Prijs: € 63,- per persoon, incl. koffie, lunch, hapjes, 2 consumpties per persoon én entree Natuurmonumenten.

Aanmelden doe je met een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bel schipper Wouter op 0651 164 509

 

 

copyright © 2015-2018 Egberdina
Webdesign by 1place4ads.nl