Egberdina zeilen 2

Individuele zeiltochten

Meestal verhuren we de 'Egberdina' aan grotere groepen, maar we hebben ook tochten voor individuele inschrijving. Kom alleen, met je vriend of vriendin of met een klein groepje, en vaar mee op de 'Egberdina' voor een schitterende belevenis. Wil je op de hoogte blijven van deze tochten, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  - Bezoek de Marker Wadden met de Egberdina 

Marker WaddenDe Marker Wadden is een uniek nieuw natuurgebied, dat midden in het Markermeer ligt. Deze natuureilanden zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit enorme project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Deze nieuwe groep eilanden worden door het aanleggen van natuurlijke oevers en ondiepe waterplekken een geweldige kraamkamer voor vissen én vogels. In 2018 werden hier maar liefst 120 verschillende soorten vogels gezien waarvan 17 soorten die er ook broeden. In het voorjaar zullen er in ieder geval enorm veel broedende vogels te zien zijn. 

Er is geen veerdienst naar de Marker Wadden, maar je kan er wel met de Egberdina heen zeilen. Dat duurt afhankelijk van de wind zo'n twee tot drie uur. Dat gaan we dit jaar in ieder geval drie keer doen. De combinatie van zeilen, wandelen en vogels kijken zorgt voor een prachtige afwisselende dag.

Programma:

 - 10:30 uur Welkom aan bood van de Egberdina in Hoorn, met koffie en Westfriese krentenmik. Na een korte kennismaking met schip en bemanning volgt een korte inleiding over de Marker Wadden door schipper en bioloog Wouter van Dusseldorp. Hierna kunnen de trossen los en de zeilen omhoog.
- Rond half één serveren we een lunch met soep en lekkere gezonde broodjes
- Hierna meren we af in de haven van het hoofdeiland. We zullen anderhalf tot twee uur op het eiland zijn, dit is ook wat afhankelijk van de wind. Er is volop gelegenheid het eiland te verkennen of één van de twee wandelroutes (3 of 6 km) te lopen. Hierna zeilen we weer 
terug naar de haven van Hoorn.

 - Tegen 17:30 meren we weer af in de haven van Hoorn, onder de beroemde 'Scheepsjongens van Bontekoe'. Als de wind tegen zit kan het ook wat later worden.

 - Prijs: € 67,50 per persoon, incl koffie, Westfriese krentenmik, lunch, hapjes en entree Marker Wadden. 


 
Wanneer:

 - zondag 8 september, geen plaatsen meer beschikbaar

 

Wil je meer info of je aanmelden, mail dan aan  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel schipper Wouter op 0651 164 509

 Kijk hier voor meer informatie over de Marker Wadden