Egberdina zeilen 2

Individueel meezeilen

Meestal verhuren we de 'Egberdina' aan grotere groepen, maar we hebben ook tochten voor individuele inschrijving. Kom alleen, met je vriend of vriendin of met een klein groepje, en vaar mee op de 'Egberdina' voor een schitterende belevenis. Wil je op de hoogte blijven van deze tochten, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  - Bezoek de Marker Wadden met de Egberdina

  - Vollemaanstocht op de Egberdina

 

    

  - Bezoek de Marker Wadden met de Egberdina 

Marker WaddenDe Marker Wadden is een uniek nieuw natuurgebied, dat midden in het Markermeer ligt. Deze natuureilanden zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit enorme project draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit van dit kunstmatige meer. De nieuwe groep eilanden wordt door het aanleggen van natuurlijke oevers en ondiepe waterplekken een geweldige kraamkamer voor vissen én vogels. 

Er is geen veerdienst naar de Marker Wadden, maar je kan er wel met de Egberdina heen zeilen. Dat duurt afhankelijk van de wind zo'n twee tot drie uur. Dat gaan we dit jaar in ieder geval drie keer doen. De combinatie van zeilen, wandelen en vogels kijken zorgt voor een prachtige afwisselende dag.

Programma:

 - 10:30 uur Welkom aan bood van de Egberdina in Hoorn, met koffie en Westfriese krentenmik. Na een korte kennismaking met schip en bemanning volgt een korte inleiding over de Marker Wadden door schipper en bioloog Wouter van Dusseldorp. Hierna kunnen de trossen los en de zeilen omhoog.
- Rond half één serveren we een lunch met soep en lekkere gezonde broodjes
- Hierna meren we af in de haven van het hoofdeiland. We zullen anderhalf tot twee uur op het eiland zijn, dit is ook wat afhankelijk van de wind. Er is volop gelegenheid het eiland te verkennen of één van de twee wandelroutes (3 of 6 km) te lopen. Hierna zeilen we weer 
terug naar de haven van Hoorn.

 - Tegen 17:30 meren we weer af in de haven van Hoorn, onder de beroemde 'Scheepsjongens van Bontekoe'. Als de wind tegen zit kan het misschien een beetje later worden.

 - Prijs: € 69,50 per persoon, incl koffie, Westfriese krentenmik, lunch, hapjes en entree Marker Wadden. 


 
Wanneer in 2020:

Vanwege de mogelijke beperkingen door Corona-maatregelen hebben we op dit moment nog geen data kunnen plannen.

 

Wil je meer info of je aanmelden, mail dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel schipper Wouter op 0651 164 509 Dan zet ik je op de verzendlijst voor de Egberdina-nieuwsbrief en ben je als eerste op de hoogte van de tochten op de Egberdina.

 Kijk hier voor meer informatie over de Marker Wadden

Of bekijk hier de uitzending van Vroege Vogels over de Marker Wadden

 

 

  - Vollemaanstocht op de Egberdina

Eén van de mooiste momenten om op het water mee te maken is de opkomst van de volle maan, vlak na zonsondergang. De 'Egberdina' gaat dit jaar weer een romantische avondtochten doen met volle maan.

volle maanWanneer je 's avonds aan boord van de 'Egberdina' komt staat de koffie en Westfriese krentenmik klaar. Als iedereen aan boord is vertelt schipper Wouter meer over de geschiedenis van het historische zeilschip en over de stand van zon en maan. Daarna gaan de trossen los voor een ontspannen zeiltocht. We zeilen met licht de haven uit en we genieten met een hapje en een drankje van de schemering en de zonsondergang op het verlaten Markermeer. Wat later komt de maan op, hopelijk zonder wolken. In het donker, slechts verlicht door de maan, zeilen we rustig terug naar de haven van Hoorn.

Prijs: € 35,- incl. koffie, Westfriese krentenmik, twee consumpties en borrelhapjes.

Wanneer: -komt weer in 2021

 Wil je meer info of je aanmelden, mail dan aan  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel schipper Wouter op 0651 164 509