Egberdina zeilen 2

Avond zeiltocht

voordek egberdinaU heeft weinig of geen kennis van het zeilen, maar toch zou u eens zelf willen ervaren hoe het is om als schipper of matroos met een groot zeilschip te varen? Dat kan! De bemanning van de Egberdina ‘doet  graag ’n stapje opzij om u ’n geweldige nautische dag te bezorgen.

Programma:
Bij de ontvangst aan boord staan koffie, thee en cake klaar. De schipper brengt u in het kort de kneepjes van het zeilen bij. Vervolgens wordt iedereen aan het werk gezet om ruim driehonderd m² zeildoek te hijsen. Als iedereen klaar staat kan de eerste overstag-manoeuvre worden uitgevoerd. Het "klaar om te wenden" klinkt en bij het commando "ree" wendt de roerganger de steven, waarbij de 'Egberdina' langzaam door de wind gaat. En zo varen we het IJsselmeer op.hapjes egberdina

Er wordt een stevige lunch geserveerd (zeelucht en werk aan dek zorgen voor ’n gezonde trek) en in de loop van de middag staan er koffie, thee en een koffiebroodje klaar.

Als volleerd matroos, met kennis van het ‘schiemannen’ en ‘navigeren’, zet u tot slot koers naar de thuishaven Hoorn. Een borrel met hapjes en nootjes ronden de middag af. Tegen de avond worden in de Hoornse haven de zeilen gestreken en meren we af onder de 17e eeuwse 'Hoofdtoren'.De gasten zeilen zelf het schip, de bemanning houdt een oogje in het zeil. U kent nu het IJsselmeer.

Nautische zeiltocht

Duur: van 10.00 uur tot ± 18.00 uur

Catering:

  • Ontvangst met koffie, thee en krentenmik
  • Lunch: soep met gezond belegde broodjes, koffie, thee en melk
  • Borrelhapjes en gemengde nootjes
  • Alle drankjes behalve buitenlands gedistilleerd

Prijs: € 85,00 persoon voor groepen van 25 tot 35 personen

Nautische luxe zeiltocht

Duur: van 10.00 tot ± 18.00 uur

Catering:

  • Ontvangst met koffie en gebak
  • Uitgebreide vis- en vleeslunch: riante visschotel met zalmsalade en diverse soorten vis, o.a. makreel, zalm en haring. Daarnaast verschillende fijne vleeswaren, jonge en oude kaas, diverse broodsoorten waaronder pesto-brood en focaccia.
  • Luxe borrelhapjes: roomboterzoutjes en gemengde nootjes
  • Alle drankjes behalve buitenlands gedistilleerd.

Prijs: € 95,00 persoon voor groepen van 25 tot 35 personen

Bovenstaande prijzen zijn inclusief alles, er zijn geen bijkomende kosten