Egberdina zeilen 2

Cursus traditioneel zeilen

zeilcursus egberdinaZeilen op een groot traditioneel zeilschip is een bijzonder ambacht dat niet mag verdwijnen. Naast het behoud van schepen is het van groot belang dat ook de kennis en kunde rond dit soort schepen behouden blijft. Op de 'Egberdina' geeft schipper Wouter van Dusseldorp ook een korte cursus ‚Traditioneel Zeilen voor beginners’.

Wouter is sinds 1986 beroeps-schipper van verschillend traditionele zeilschepen. De laatste 18 jaar vaart hij met de 'Egberdina’ een stevenaak die is gebouwd in 1882. In de winter is hij leraar ’zeilvaart’ op de Enkhuizer ZeevaartSchool.

zeilcursus egberdinaZijn kennis en ervaring wil hij graag doorgeven in een korte cursus waarin de technische kanten van het zeilen op een traditioneel zeilschip worden belicht. Hierbij komen zaken aan bod als: hoe werkt een zeil, hoe werkt stabiliteit, wat zijn zwaarden en waar dienen die voor, hoe trim je de zeilen om optimaal te zeilen. Naast de theorie gaan we hier natuurlijk de praktijk koppelen, met veel ruimte voor uitleg en oefening.

zeilcursus egberdinaProgramma:

  • 10:00 uur Korte introductie in Cinema Oostereiland over de theorie van zeilen met platbodems.
  • 11:00 uur Koffie aan boord van de 'Egberdina' waarna de trossen los gaan voor een trainingsprogramma gedurende de dag. Je krijgt alle gelegenheid om zelf aan het roer te staan, ook tijdens manoeuvres als gijpen en wenden. Gedurende de dag wordt in kleinere groepjes aandacht besteed aan zeiltrim en zeiltechniek.

Rond 17:00 uur zijn we terug in Hoorn.

Prijs: € 64,50  p.p. inclusief koffie, thee, lunch, exclusief drankjes.
Deze prijs is vanaf 25 personen, op doordeweekse dagen behalve vrijdag. Bij kleinere groepen maak ik graag een voorstel op maat.