Egberdina zeilen 2

Avond zeiltocht

Een dwarsgetuigd schip vaart voorbijAls geel en rood zich ’s avonds mengen met het blauw van de hemel en de zon zacht zilver strooit over de koppen van het golvende water, is het Markermeer op z’n mooist. De Egberdina vaart dan graag uit om u mee te nemen naar de ondergaande zon die alle beslommeringen met zich meetrekt achter de einder.

Verras en verwen uzelf, uw personeel, vrienden of relaties met zo’n pure belevenis.

Hier een aanbieding voor een avond zeilen met alle drankjes en hapjes, vanaf € 52,00 pp. (bij 40 personen)

Programma avond zeiltocht Egberdina

avond gezelligheid Egberdinade Egberdina onderweg

Voor een avond-zeiltocht met de 'Egberdina stapt u om half acht in de haven van Hoorn aan boord. U wordt verwelkomd met koffie en Westfriese krentenmik. Na een korte kennismaking met schip en bemanning gaan de trossen los en hijsen we samen de zeilen. We zeilen het Markemeer op, waar we de zon langzaam zien ondergaan. De bar is geopend en we serveren drankjes van de Hollandse bar en een borrelgarnituur. Rond half twaalf liggen we weer in de haven en bent u helemaal gereset.

Deze zeiltocht kan je ook aanvullen met een diner. Hiervoor komt u om half zeven aan boord, en een uur later gaan we op een rustoge plek voor anker voor het diner. U heeft de keuze uit een Barbecue Gouwzee of het buffet Kaap Hoorn. Kijk hier voor onze mogelijkheden voor eten en drinken aan boord. Na de maaltijd zeilen we tot ca 23:00 uur, waarna u als herboren van boord gaat in de haven van Hoorn.

We rekene met een basisprijs voor een groep van 17 personen. Kom je met meer mensen dan komt er een bedrag per persoon bij. We maken ook graag een programma op maat, specifiek voor jouw wensen.

  basisprijs 17 personen pp boven 17 personen    
 Avond zeiltocht, 4 uur € 1.450,00 € 27,50    
 5 uur plus diner  € 1.950,00  € 54,00    

Deze prijzen zijn inclusief alles; schip, bemanning, verzorging en drankjes, er zijn geen bijkomende kosten.

 


 de realiteit als ’n sprookje

 

Dag zeiltocht

de Egberdina voor de windEen dag er helemaal uit, samen zeilen naar een andere haven en weer rozig terugkomen. Genieten van de wind en het water, in goed gezelschap.

Een dag geweldig zeilen voor een prijs vanaf € 80,- per persoon. (bij 40 personen)

's Morgens rond tien uur wordt u verwelkomd op de 'Egberdina'. Benedendeks staan koffie en thee klaar met Westfriese krentenmik. Na een korte kennismaking met schip en bemanning worden de zeilen gehesen om de haven uit te zeilen.

schilderij van Egberdina onder zeil

We zeilen naar een van de leuke IJsselmeerplaatsjes waar we tijd hebben voor een wandeling of een andere activiteit. Ook kunnen we op een dergelijke tocht met gemak de Marker Wadden aandoen.

De lunch doen we zoals het uitkomt, onder het zeilen of in een beschutte haven. We serveren de lunch 'Gezond onder Zeil': soep, heerlijk belegde luxe broodjes, koffie thee en melk. In de middag zeilen we met een hapje en een drankje terug naar Hoorn. Wie zin heeft kan helpen bij het sturen, zeiltrimmen of navigeren, wie meer wil weten van het zeilen kan de schipper vragen om erover te vertellen. En iedereen mag lekker genieten. Rond zes uur ligt de 'Egberdina' weer bij de Hoofdtoren in Hoorn.

Je kan ook kiezen voor een verlenging met een heerlijk diner. Hiervoor gaat het schip voor anker op een beschutte plaats in de buurt van Hoorn. U heeft de keuze uit een Barbecue Gouwzee of het Buffet Kaap Hoorn. Kijk hier voor onze mogelijkheden voor eten en drinken aan boord. Tegen acht uur varen we weer de haven binnen, onder het genot van een kopje koffie met een chocolaatje.

We rekenen met een basisprijs voor 17 personen. Kom je met meer personen dan komt er een vast bedrag per pesoon bij, We maken ook graag een programma op maat, specifiek voor jouw wensen.

  basisprijs 17 personen.       pp boven 17 pers.    
Dag-zeiltocht met lunch, 8 uur:   € 2.200,00 € 43,00    
met lunch en diner:   € 2.575,00 € 71,50    

Deze prijzen zijn inclusief alles; schip, bemanning, verzorging en drankjes, er zijn geen bijkomende kosten.  

Op de dag-zeiltocht zijn verschillende vaardoelen mogelijk:
Volendam
Marken 
Monnickendam
Enkhuizen
Pampus
Marker Wadden

Hierbij kunnen we eventueel combinaties maken met een palingrokerij, een foto in Volendams kostuum, het ZuiderzeeMuseum, een rondleiding op Marken, een Hoornse stadswandeling of een bezoek aan de VOC-replica d'Halve Maen.

Aanpassingen, zoals een andere lunch of diner zijn zeker mogelijk, overleg hiervoor met de schipper.

Middag zeiltocht

zuiderzeemTijdmachines bestaan niet? Op de Egberdina wel, het schip neemt u mee terug in de tijd. Zodra u aan boord gaat proeft u de sfeer van honderd jaar terug. De open haven van Hoorn nodigt uit om de trossen los te gooien en te gaan genieten van het zeilen en het water. De jachtige tijdsdruk verdwijnt en er is rust en ruimte.

Hier een mooie aanbieding voor een geslaagde middag zeiltocht met alle drankjes en hapjes, vanaf € 51,- pp. (bij 40 personen)

hapjes egberdina

Om half twee staat de koffie en thee voor je klaar met Westfriese Krentenmik. Na een korte kennismaking met schip en bemanning hijsen we samen de zeilen en gaan het water op. Wie zin heeft kan meehelpen, maar je mag ook genieten van de activiteiten om je heen. Rond drie uur gaat de bar open voor drankjes van de Hollandse bar, met een lekker borrelgarnituur erbij. We komen bij u aan dek langs om de drankjes te brengen.  
Tegen half zes komt de haven van Hoorn weer in zicht. We laten de zeilen zakken en meren weer af onder de beroemde beeldjes van de "Scheepsjongens van Bontekoe". Einde van een geslaagde middag!

Bij deze tocht kan je kiezen voor een lunch aan boord, dan kom je om 12:30 aan boord. Afhankelijk van de weersomstandigheden serveren we de lunch in de haven of als we varen. De lunch 'Gezond onder Zeil' bestaat uit soep van de dag met heerlijk belegde luxe broodjes, koffie thee en melk.

voordek egberdina

Je kan ook kiezen voor een aanvulling met diner. Hiervoor gaat het schip voor anker op een beschutte plaats in de buurt van Hoorn. U heeft de keuze uit een Barbecue Gouwzee of het buffet Kaap Hoorn. Kijk hier voor onze mogelijkheden voor eten en drinken aan boord. We varen tegen half acht weer de haven binnen, onder het genot van een kopje koffie met een chocolaatje. 

We rekenen met een basisprijs voor 17 personen. Komt u met meer personen dan komt er een bedrag per persoon bij. We maken ook graag een programma voor je naar je eigen wensen.

  basisprijs 17 personen    pp boven 17 personen  
Middagtocht, 4 uur zeilen      € 1.450,00 € 25,50  
plus lunch    € 1.750,00 € 34,50  
plus diner    € 1.950,00 € 52,00  

Deze prijzen zijn inclusief alles; schip, bemanning, verzorging en drankjes, er zijn geen bijkomende kosten. 

Aanpassingen als andere tijden, een andere lunch of diner zijn zeker mogelijk, overleg hiervoor met de schipper.

Op deze middagtocht is een bezoek aan een andere haven meestal niet mogelijk. Wel kunnen we afsluiten met een stadswandeling in Hoorn.

Mogelijkheden voor zeiltochten op de Egberdina

We hebben verschillende interessante arrangementen samengesteld. Deze programma's zijn inclusief verzorging en alle consumpties.
Meer info? Volg de links hieronder. 

middag    dag    avond

(Deze prijzen gelden voor een groep van 35 personen)

Markermeer zeiltochten Egberdina

We hebben verschillende mogelijkheden om uw zeiltocht op de Egberdina een succes te maken. Zo kunnen we op een dagtocht van 8 uur één van de havens aan Markermeer of IJsselmeer als vaardoel stellen. De tocht kunnen we ook combineren met een specifieke activiteit, zoals:

  • Het nieuwe natuurgebied de Marker Wadden
  • Workshop traditioneel zeilen
  • Hoornse VOC-stadswandeling met gids
  • Groepsfoto in Volendams kostuum
  • Zuiderzee Museum in Enkhuizen
  • Forteiland Pampus
  • VOC werf Batavia
  • Marken met rondleiding door gids
  • Palingrokerij Volendam

Daarnaast kunnen we verschillende activiteiten toevoegen aan uw zeiltocht. We kunnen meer nadruk leggen op de nautische kant of op het teambuilden. Zo kunnen we uw gezelschap opsplitsen in twee groepen die om de beurt hetzelfde trajekt moeten afleggen met het schip, maar wel zo snel mogelijk. We richten ons daarbij op samenwerking en communicatie.

Voor meer informatie of het maken van een boeking of afspraak kunt u contact opnemen met de schipper: 06 51 164 509.