Egberdina zeilen 2

Individuele zeiltochten

Meestal verhuren we de 'Egberdina' aan grotere groepen, maar we hebben ook verschillende tochten voor individuele inschrijving. Kom alleen, met je vriend of vriendin of met een klein groepje, en vaar mee met de 'Egberdina' voor een schitterende belevenis. Wil je op de hoogte blijven van deze tochten, vul dan hieronder je emailadres in om je aan te melden op de Nieuwsbrief van de 'Egberdina'. 

E-mail:

 

 

 - Expeditie Marker Wadden op 24 september

 
Midden in het Markermeer wordt een serie eilanden aangelegd om een geschikt milieu te maken voor vissen en vogels. Dit project heet de Marker Wadden. De eerste contouren van de eilanden zijn nu gereed, en kunnen alleen in het weekend van 23 en 24 september bezocht worden. Hierna is het weer een afgesloten bouwlocatie, tot de officiële opening in de zomer van 2018. Deze expeditie naar de Marker Wadden is een unieke kans om het eerste eiland te bezoeken.

Schipper en bioloog Wouter van Dusseldorp zal in een inleiding meer vertellen over de ecologie en de dynamiek van het Markermeer, en wat de Marker Wadden daarin kunnen betekenen.

exp

Op het eiland zijn vrijwilligers aanwezig die uitvoerig uitleg geven over de Marker Wadden. Ook zijn er informatie-stands van o.a. Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. Je kan een rondwandeling van ca 2,5 kilometer maken, waarbij je de weidsheid kunt ervaren van het splinternieuwe eiland. Het moet nog uitgroeien tot natuur, maar met een speciale app kan je al 5 jaar vooruit kijken.

Programma op 24 september:

11:00 uur    Welkom aan bood van de ‚Egberdina’ in Hoorn, met koffie en Westfriese krentenmik. Na een korte kennismaking met schip en bemanning volgt een korte inleiding over de Marker Wadden door schipper en bioloog Wouter van Dusseldorp. 
 Hierna kunnen de trossen los en de zeilen omhoog.

Rond half één serveren we een eenvoudige lunch aan boord. Hierna bezoek je het eiland, waar je meer informatie krijgt en een rondwandeling kunt maken. Je zal circa anderhalf uur op het eiland zijn.

Rond 17:30 uur meren we weer af in de haven van Hoorn, onder de „Scheepsjongens van Bontekoe”.

Prijs: € 59,50 per persoon, incl. koffie, lunch en 2 consumpties per persoon. 

Aanmelden doe je met een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.