Egberdina zeilen 2

Individuele zeiltochten

Meestal verhuren we de 'Egberdina' aan grotere groepen, maar we hebben ook verschillende tochten voor individuele inschrijving. Kom alleen, met je vriend of vriendin of met een klein groepje, en vaar mee met de 'Egberdina' voor een schitterende belevenis. Wil je op de hoogte blijven van deze tochten, vul dan hieronder je emailadres in om je aan te melden op de Nieuwsbrief van de 'Egberdina'. 

E-mail:

 

 

 - Zeil / fietstocht langs de Zuiderzeedijk op 3 september

- Vollemaanstocht op 6 september  

 

- Zeil / fietstocht langs de Zuiderzeedijk op 3 september

De Breek

Op zondag 3 september 2017 organiseren landschaps-deskundige Lia Vriend en zeilschip Egberdina een afwisselende dag langs de Zuiderzeedijk tussen Hoorn en Edam.
Na een inleiding van Lia Vriend over de Zuiderzeekust en de watersnoodramp in 1916 zeilen we met de ‘Egberdina’ over de voormalige Zuiderzee naar Edam. Daar staan fietsen klaar voor een fietstocht riching Etersheim, waar we de gevolgen zien van eerdere dijkdoorbraken en de 1916-watersnood voor Etersheim. We vinden hier het diepste punt van Noord-Holland.

We lopen een stukje over de dijk om een goed overzicht te krijgen van de gevarieerde landschappen rond de dijk. Na een lunch in bezoekerscentrum de Breek fietsen we terug naar Edam waar we onder het genot van een drankje weer naar Hoorn terug zeilen.

Programma op 3 september:

09:00 uur      Welkom aan boord van de 'Egberdina' in Hoornaan boord11:00 uur     Aankomst in Edam
12:00 uur     Wandeling over de dijk
13:00 uur     Lunch in bezoekerscentrum 'de Breek'
14:00 uur     Terug fietsen naar Edam
15:30 uur     Zeilen naar Hoorn
17:30 /18:00 uur: afmeren in Hoorn

De tijden zijn bij benadering en ook afankelijk van de wind.
Prijs: € 75,- per persoon, inclusief koffie aan boord, fietshuur, gids, tentoonstelling en lunch.

Aanmelden doe je met een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 - Volle maanstocht op 6 september 2017  

Op 6 september gaan we kijken of we met de zonsondergang tegelijkertijd de maan kunnen zien opkomen. Als een oranje bal komt die misschien het Markermeer omhoog. Misschien gaat de zon rood onder, of komt de maan rood op. Schipper Wouter vertelt wat meer over dit mooie natuurverschijnsel. Een prachtige avondtocht met koffie en thee, borrelhapjes en een drankje, terwijl we het verlaten markermeer opzeilen. 

vol

Aan boord om 19:30 uur met koffie, thee en Westfriese krentenmik.
Even voor acht uur varen we de haven uit en zeilen het Markermeer op.
De zon gaat rond 20:15 uur onder, en de maan komt ook rond die tijd op. 

In het volle maanslicht zeilen we verder, en zijn we ca 22:00 uur terug naar de Hoornse haven.

Prijs: € 30,- pp, incl. koffie, thee, Westfriese krentenmik, twee consumpties en borrelhapjes. 

Datum: 6 september 2017

Mail mij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en ik zet je op de bemanningslijst