Egberdina zeilen 2

Zeilschip Egberdina, voor uw zeiltocht uit Hoorn

De 'Egberdina' is een prachtig historisch zeilschip dat speciaal is ingericht voor dagtochten.

Dit schip is geschikt voor zeiltochten met maximaal 35 personen en is ideaal voor het vieren van uw verjaardag, trouwdag of ieder ander feest. We verzorgen uw bedrijfsuitje of een geslaagde relatiedag.

De 'Egberdina' onderscheidt zich door de klassieke uitstraling, het enthousiaste zeilen, de informele sfeer en het hoge niveau van dienstverlening

Schipper en gastheer van de Egberdina

wouter2Mijn naam is Wouter van Dusseldorp. Ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Met de 'Egberdina' verzorg ik zeiltochten voor groepen op het IJsselmeer en Markermeer. Als bioloog/schipper heb ik veel kennis van de natuur en het IJsselmeer. Daarnaast wil ik u graag laten zien wat mijn passie voor water betekent. Dit doe ik natuurlijk samen met het 'team Egberdina'.

Kijk rond op deze website, en bel mij gerust om te kijken hoe we de 'Egberdina' kunnen inzetten voor uw bedrijf, uw familie of uw vrienden.

Video impressie van de 'Egberdina' in actie

 

Cursus traditioneel zeilen

zeilcursus egberdinaZeilen op een groot traditioneel zeilschip is een bijzonder ambacht dat niet mag verdwijnen. Naast het behoud van schepen is het van groot belang dat ook de kennis en kunde rond dit soort schepen behouden blijft. Op de 'Egberdina' geeft schipper Wouter van Dusseldorp ook een korte cursus ‚Traditioneel Zeilen voor beginners’.

Wouter is sinds 1986 beroeps-schipper van verschillend traditionele zeilschepen. De laatste 18 jaar vaart hij met de 'Egberdina’ een stevenaak die is gebouwd in 1882. In de winter is hij leraar ’zeilvaart’ op de Enkhuizer ZeevaartSchool.

zeilcursus egberdinaZijn kennis en ervaring wil hij graag doorgeven in een korte cursus waarin de technische kanten van het zeilen op een traditioneel zeilschip worden belicht. Hierbij komen zaken aan bod als: hoe werkt een zeil, hoe werkt stabiliteit, wat zijn zwaarden en waar dienen die voor, hoe trim je de zeilen om optimaal te zeilen. Naast de theorie gaan we hier natuurlijk de praktijk koppelen, met veel ruimte voor uitleg en oefening.

zeilcursus egberdinaProgramma:

  • 10:00 uur Korte introductie in Cinema Oostereiland over de theorie van zeilen met platbodems.
  • 11:00 uur Koffie aan boord van de 'Egberdina' waarna de trossen los gaan voor een trainingsprogramma gedurende de dag. Je krijgt alle gelegenheid om zelf aan het roer te staan, ook tijdens manoeuvres als gijpen en wenden. Gedurende de dag wordt in kleinere groepjes aandacht besteed aan zeiltrim en zeiltechniek.

Rond 17:00 uur zijn we terug in Hoorn.

Prijs: € 64,50  p.p. inclusief koffie, thee, lunch, exclusief drankjes.
Deze prijs is vanaf 25 personen, op doordeweekse dagen behalve vrijdag. Bij kleinere groepen maak ik graag een voorstel op maat.

Een onvergetelijke dagtocht onder zeil

De 'Egberdina' is een prachtig historisch zeilschip dat is ingericht voor jouw dagtocht onder zeil.

Dit schip is geschikt voor zeiltochten met maximaal 36 personen en is ideaal voor het vieren van je verjaardaghuwelijksdag, of ieder ander feest. Voor jouw bedrijf organiseren we een gezellig bedrijfsuitje of een geslaagde relatiedag.

De 'Egberdina' onderscheidt zich door haar klassieke uitstraling, het enthousiaste zeilen, de informele sfeer en het hoge niveau van dienstverlening

middagdagavond

        individueel

 Schipper en gastheer van de Egberdina

wouter2Wil je het Markermeer verkennen? Wouter van Dusseldorp vaart als schipper en bioloog al jaren op het Markermeer en IJsselmeer. Vaar mee met de Egberdina en je bent verzekerd van een bijzondere zeiltocht met extra aandacht voor de natuur, de vogels, de wolken, de planten, het water en de ontwikkelingen door ingrijpen van de mens.

We hebben een aantal mooie all-inclusive arrangementen voor je samengesteld zodat je direct weet waar je aan toe bent. Maar we maken ook met alle plezier een programma op maat voor jouw wensen.
In een aantal arrangementen kan je ook een mooi vaardoel plannen: een leuke haven, rondleiding, teambuilding, stadswandeling, museum, palingrokerij, zeil-workshop, VOC-replica, de Marker Wadden etc. etc. Onderstaande prijzen zijn voor een groep van 35 personen.
Meer info? Volg de links!

    


Ook voor individuele inschrijvingen

Meestal verhuren we de 'Egberdina' excusief aan grotere groepen, maar we hebben ook verschillende tochten voor individuele inschrijving. (Klik hier)  Kom alleen, samen met je vriend of vriendin of met een klein groepje, en ga een dagje zeilen met de 'Egberdina' voor een schitterende belevenis.

Video impressie van een vaartocht op de 'Egberdina'